De Jan Plezier is een open rijtuig met dak voor maximaal 10 personen en uitstekend geschikt voor toeristische uitstapjes.
De Jan Plezier wordt voortgetrokken door twee paarden. De ingang is aan de achterzijde waar passagiers op twee lange banken kunnen plaatsnemen.
De Jan Plezier is een begrip voor huifkartochten.
Wij laten u op eigen wijze onder andere genieten van het prachtige natuurgebied de Millingerwaard.
Met wat slechter weer hebben we de mogelijkheid om schermen te plaatsen zodat u heerlijk droog zit.
De Landauer is onze meest romantische koets. Met twee bankjes die tegenover elkaar zitten, kijken de passagiers elkaar aan. In dit rijtuig kunnen maximaal vier volwassen personen vervoerd worden. Het speciale aan deze koets is dat de twee dakhelften neergeklapt kunnen worden. Zo zit u met droog weer zichtbaar in de open lucht en met minder prettig weer heerlijk droog. Onze koets is uitermate geschikt voor bruiloften.
Dankzij de medewerking van het Staatsbosbeheer, WNF en stichting Ark zijn wij in gelegenheid gesteld om u een nieuwe route met de huifkar en/of koets door de Millingerwaard aan te bieden.
Deze gaat van Millingen uit via de verlaagde dijk naar het Colenbrandersbos, het best bewaarde restant "hardhout-ooibos" in Nederland met eiken, essen, meidoorns en iepen. Ook groeien er tot hoog in de bomen lianen als hop en bosrank. De weg volgen naar Klaverland, de vluchtplaats bij hoogwater voor runderen, paarden en tal andere zoogdieren kunt u ontdekken hoe jonge kleiputten veranderen in een opschietend ooibos van populieren en wilgen met halfopen moeras. Dit vormt een belangrijk watervogelgebied.
Naast de bekende millinger Theetuin is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen naar het oeverbos, een klein maar waardevol restant vloedbos. Tijdens hoogwater staan de wilgen en volwassen zwarte populieren met hun stam in het stromen water. De erosiesporen rond het wortelstelsel getuigen ervan. Met blik op zandstrand en Millingerduin, de grootste levende rivierduin van Nederland, is dit een uitzicht die u zeker niet alledaags tegen komt.
Meerdere kudden wilden konikpaarden en gallowayrunderen zorgen in het hele gebied voor een natuurlijk begrazing. Door te lage begrazingsdruk kan het gewas rond de 8400 jaar oude eiken, die destijds uit de Waal gehaald zijn, uitbundig in bloei komen.
In het 45 jaar oude "zachthout-ooibos",het leefgebied van bever en ook wild, hoort u hoe dit deel van de Millingerwaard rijk is aan zangvogels.
Gaat u mee met de huifkar om al dit natuurschoon naast het huis te ontdekken en genieten van de rust en ook afwisseling die dit uniek gebied laat voelen, horen en zien.
Omdat wij in de natuur zitten moeten we bij deze tocht rekening houden met de weersomstandigheden.